Waag je in het diepe. (Lucas 5,4) ; Dit was het thema van ons 25ste Generaal Kapittel dat wij van 25 april tot 17 mei in Dernbach (Dld). gehouden hebben.Read more...


Heilige Katharina Kasper; Katharina Kasper werd op 26 mei 1820 geboren als het zevende kind van arme ouders in Dernbach/ Westerwoud. Opvallend was haar vroomheid, haar vast geloof en haar Godsliefde. Zij voelde zich door God geroepen.Read more...


Onze Stichteres Maria Katharina Kasper wordt op 14 oktober door Paus Franciscus in Rome heilig verklaard. Wij zijn heel erg blij, dat deze vrouw, die in haar eenvoud onbekend wilde blijven, daardoor wereldwijd in de kerk bekendheid krijgt. De zusters die het kunnen reizen naar Rome om deze plechtigheid bij te wonen.Read more...

Op 07 maart 2018 ontvingen wij heuglijk nieuws uit Rome. Paus Franciscus heeft het decreet tot de Heiligverklaring van onze Stichteres, Maria Katharina Kasper, ondertekend. Het wonder geschiedt op voorspraak van de Stichteres is erkend geworden.Van 17 tot 30 september 2017 heeft het Generale, Provinciale, Pro Regionale treffen plaats in het Moederhuis in Dernbach (Dld). Alle bestuursleden en de procuratoren uit de negen landen zullen hierbij aanwezig zijn.


Read more...

Van 17 tot 21 juli 2017 hebben de leden van de Internationale Communicatie Commissie zich in Donalson, nabij de stad Chicago in de USA getroffen.  De commissieleden uit alle negen landen waren er aanwezig. De studiedagen waren opgezet i.v.m. de sociale media. De zusters uit Donaldson hebben zeer goed voor ons gezorgd en het waren vruchtbare dagen.Vanaf 6 december 2016, is Zr. Vanitha Arputhasami mogen gaan meewerken bij het Catechese kinderclubje, in de Augustinuskerk van de Parochie Lutterade in Geleen. Zij heeft er veel plezier in en doet het graag.


Op woensdag 11 mei was er een open middag in de dagopvang de ?Woontuin?, georganiseerd door de voorzitster van de Zonnebloem en opgeluisterd door zang en muziek. Wij waren er met vier zusters en andere genodigden aanwezig. De Vice voorzitter van Stichting Katharina Kasper ? Menslievende Zorg, Dhr. Chris Rutten heeft in zijn toespraak de doelstelling en de  werkwijze van de Stichting verteld. Andere sprekers op de middag waren o.a.


Read more...

dagopvang Katharina Kasper

Zondag 10 april was het dan zo ver. Na Schinveld en Hoensbroek hebben we de 3de dagopvang van Stichting Katharina Kasper in Sittard geopend. Het is een laagdrempelige dagopvang voor (wijk)bewoners.

Ook voor ouderen en andere doelgroepen met of zonder een WMO indicatie.

Wij bieden niet alleen verschillende dagactiviteiten aan, maar ook gezellig koffiedrinken in de huiskamer.


Read more...

Nederlandse Provincie neemt deel aan het GPPR Treffen in India (Bangalore)

De Generaal, Provinciaal, Pro-Regionale bijeenkomst van de ADvJC.

 

Van 01 tot 13 oktober 2015 kwamen alle besturen van de Provincies en Pro Regionen van de Congregatie uit 9 landen, deze keer in ons gastland India bijeen. Het thema;

 

DE GEEST VOLGEN IN ONONTDEKT LAND

was gegeven op het Generaal Kapittel in 2013 in Dernbach.


Read more...

  • Het werk van de stichting Katharina Kasper menslievende zorg is vanaf januari 2015 uitgebreid over geheel  Zuid Limburg.
  • Het internationaal programma voor spirituele en culturele uitwisseling zal plaatsvinden in Dernbach Duistland van01-31 mei 2015, 24 zusters uit alle landen zullen eraan deelnemen.
  • De bedevaart met de Tamil gemeenschap naar Banneux zal plaats vinden op 09-05-2015.

Read more...

Lintjesregen 2015: uitreiking 19 Koninklijke onderscheidingen

(Persbericht - Sittard-Geleen - 24 april 2015)


Burgemeester Sjraar reikte bij gelegenheid van Koningsdag aan 19 inwoners van de gemeente Sittard-Geleen een Koninklijke onderscheiding uit. Hiermee is de gemeente Sittard-Geleen 15 Leden in de Orde van Oranje-Nassau en vier Ridders in de Orde van Oranje-Nassau rijker. Onder de Ridders bevinden zich ��n vrouw en drie mannen.


A.M.


Read more...